Biografie 2018-07-08T21:25:26+00:00

Biografie

Aïssa, geboren te Genk op 4 februari 1980, ontdekte op zeer jonge leeftijd haar bijzonder muzikaal talent. Op 9 jarige leeftijd begon deze jonge dame met het beoefenen van de danssport Twirling. Dit deed ze met volle overtuiging op Europees niveau tot haar 15 jaar.

Als Jonge muziekliefhebster kocht ze op 10 jarige leeftijd met haar spaarcentjes de toen zo gekende audiocassettes. Deze speelde continu af en ondertussen playbackte ze er voor de spiegel op los. (Deze speelde ze continu af terwijl ze er op los playbackte voor de spiegel.) Later nam ze deel aan enkele playback shows.

Maar Aïssa wou meer dan enkel playbacken. Rond haar 12de verjaardag kreeg Aïssa steeds meer interesse in het leren bespelen van muziekinstrumenten. Dit behoorde, net zoals zich uitleven op de dansvloer, bij haar grootste passies. Zo startte  Aïssa met het leren van blokfluit, dwarsfluit en piano wat ze uiteindelijk maar een tijdje heeft gevolgd.

Ondertussen is Aïssa 16 jaar, ze schreef zich in voor audities bij de toen populaire groep “Def Dames Dope” om als achtergrond danseres te fungeren.

Door het drukke werk- en gezinsleven was er amper nog tijd over om haar passies verder te ontplooien. Maar op haar 24 jarige leeftijd, na de geboorte van haar zoontje, beslist Aïssa om opnieuw audities te doen voor disco dance en hiphop wedstrijddans bij een dansschool in Kampenhout. Na succesvolle audities werd er voor beide dansstijlen een deur geopend. Ze nam samen met deze dansschool deel aan verscheidenen wedstrijden met schitterende resultaten tot gevolg, zowel op solo-, duo- en groepsdans. Enkele jaren later diende ze door de zwangerschap van haar dochtertje ook hiermee te stoppen.

In 2013 kon je Aïssa vaak terug vinden in verschillende  karaoke party’s  waar haar passie voor zang steeds groter en groter werd. Het willen op een podium staan begon als het ware als een obsessie te worden, ze kreeg er maar niet genoeg van. Een goede vriend die zanger is in het Vlaamse muzieklandschap nam haar mee op sleeptouw. Op deze manier kreeg ze meer podiumervaring en kon ze rustig naamsbekendheid opbouwen bij het voor haar onbekende publiek. Een eerste cd opname bleef niet ver weg. Deze cd bestond uit 4 covers waaronder haar befaamde Ann Christy medley. Later nam Aïssa deel aan verscheidenen wedstrijden waaronder “New Talent” waar ze de finale behaalde en optrad begeleid door een live orkest. Zelf zette ze zich ook in om zichzelf te promoten naar organisatoren toe.

Aïssa is tot op heden nog steeds terug te vinden op verschillende podia met zowel haar Nederlands alsook Engelstalig repertoire. Ondertussen barst ze nog van de ideeën zoals het maken van een nieuwe cd gevuld met enkele eigen nummers alsook covers.

In 2017 krijgt Aïssa de kriebels om het anders te gaan doen dan voorheen. Ze heeft vast werk wat haar de mogelijkheid biedt om het professioneler te gaan aanpakken.

Ze zoekt contact met een artiestenbureau in Diest waar zij Hugo Foets leert kennen. Hugo had de vraag gekregen van Eerdekens Jos of hij een artiest kende, zowel man als vrouw, met zangtalent om onder zijn vleugels te nemen.

In 1990 is Eerdekens Jos gestart met Dana Winner, met het gekende succes.

Jos heeft bijna 40 jaar lang een betonvloerenbedrijf gerund en heeft dit nu aan zijn twee dochters overgedragen waardoor hij vrije tijd krijgt.

Door de vrije tijd kwamen de muziekkriebels terug.

Er komt een kennismakend gesprek tussen Jos en Aïssa en vrij snel is er een vertrouwelijke band en komt het tot concrete afspraken.

Jos stelt een  algemene samenwerking of management voor waarin Aïssa zich goed voelt, hij maakt plannen en beloofd (belooft) binnen enkele maanden met nieuwe opnames voor de dag te komen.

Ondertussen werd er hard gewerkt aan een Engelstalige kerst CD met 10 zeer gekende klassieke kerstnummers en single track met bijhorende videoclip zal ook worden uitgebracht. Deze zijn ondertussen ook effectief uitgekomen en is een eerste kennismakende CD  om Aïssa op de Belgische muziekkaart te zetten.

Op 21 december 2017 is er een kerstconcert in de kerk van Heppeneert bij Maaseik. Hier kan u live genieten van de muziek van Aïssa samen met Salim Seghers.

Op 2 januari 2018 kwam een eerste singel van Aïssa uit. “Jij Bent Mijn Alles” werd een Nederlandstalig nummer welke de Ultratop haalde en zodoende werd gedraaid op Radio 2.

In maart bracht Aïssa haar 2de Nederlandstalige singel uit “Nooit”. Een uitstekende opvolger voor “Jij Bent Mijn Alles”. Ook haar 2de single wist hoog te schoren in de hitlijsten.

Voor de zomer van 2018 bracht Aïssa het mooie zomerse zwoele nummer “Die Bouzouki”.

Voor alle info kan men contact nemen met Management-Contractor.

Email: jos.eerdekens@singlive.be.

Groetjes

Aïssa

X